Uus veinimaja Prike tooteportfellis- Michel Redde

Prike valikus on nüüdsest täiesti uus veinimaja Prantsusmaalt, Loire’i piirkonnast – Michel Redde.

Tegu on piirkonna tippmajaga – ajalugu ulatub aastasse 1630, kui esineb esimesi kirjalikke märkeid Thierry Redde nimelisest mehest, kes kasvatas Pouilly-Sur-Loire piirkonnas viinapuid. Tänapäevase veinimaja asutaja Michel Redde sündis 1930. aastal ning alustas veinide valmistamist 1966. aastal. Nüüdseks on veinimajaga tegelevad oma isa Thierry kõrval juba ka Sebastien ja Romain, Michel Redde pojapojad. Veinimajale kuuluvad piirkonna parimate terroir’dega veiniaiad – neist kuulsaim ja suurim on 42-hektariline La Moynerie, mis asub Pouilly-Fume apellatsioonis. Kõik marjad Michel Redde veinide tarbeks korjatakse käsitsi.

Prike Läti Brand Ambassador ja Euroopa parim sommeljee 2017 Raimonds Tomsons on veinimaja kommenteerinud järgnevalt:

“Excellent wines, fantastic Pouilly Fumes, intense with style and character, beautifull lables, young and innovative winemaker! A must have!”

 

Valikus on kokku 4 veini:

Pouilly-Fume La Moynerie – La Moynerie veiniaia 20-25-aastastelt viinapuudelt pärinevatest marjadest valmistatud klassikaline Pouilly-Fume. Kasutatud on marju aia erinevatel pinnastel kasvanud viinapuudelt – Kimmeridge’i mergel (Pouilly-sur-Loire ), kriidiajastu ränikivi (Saint-Andelain), ränikivi (Tracy-sur-Loire) ja ränikivi (Saint-Martin-sur-Nohain). Veini on hoitud 10-12 kuud tammevaadis setetel.

Pouilly-Fume Les Cornets – Pouilly-Fume, mis on valmistatud ainult Kimmeridge’i merglil kasvanud 30-aastaste viinapuude marjadest. Veini on hoitud 16-18 kuud tammevaadis setetel.

Pouilly-Fume Barre a Mine – üks ülieriline projekt, mis võeti ette aastal 2009, kui omandati vana ränikivikaevandus ning muudeti see 4 ha suuruseks veiniaiaks, kus viinapuude istutamiseks oli vajalik metallvaia (pr.keeles barre a mine) abi. Manuses ka mõned pildid sellest hiiglaslikust ettevõtmisest. Veini on hoitud 14-16 kuud tammevaadis setetel

Sancerre Les Tuilieres – klassikaline Sancerre, marjad veini valmistamiseks pärinevad Sancerre’i apellatsioonile tüüpilistelt neljalt erinevalt pinnaselt ning 20-25 aasta vanustelt viinapuudelt – Kimmeridge’i mergel (Chavignol), kriidiajastu ränikivi (Saint-Satur), ränikivi (Crézancy-en-Sancerre) ja ränikivi (Bué). Veini on hoitud 10-12 kuud tammevaadis setetel

Kõik veinid on 10-15 aastase säilitamispotentsiaaliga.

Tagasi

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.