Prike valikusse on lisandunud uued veinid Kanadast: Jackson-Triggs ja Inniskillin!
Jackson-Triggs Grand Reserve Meritage’17
Jackson-Triggs Grand Reserve Sauvignon Blanc’20
Jackson-Triggs Grand Reserve Sparkling Brut’16
Jackson-Triggs Grand Reserve Sparkling Icewine’16
Jackson-Triggs Reserve Chardonnay ’20
Inniskillin Gold Oak Aged Vidal Icewine’18 37.5cl
Inniskillin Riesling Icewine’19 37.5cl
Inniskillin:
.. enim müüdud Icewine maailmas
.. enim auhindu korjanud Kanada Icewine
.. kuulub „Top 50 Most Admired Wine Brands in the World“ väärikasse nimistusse
.. saadaval maailma parimatas restoranides
..on mänginud olulist teerajaja rolli kaasaaegses Kanada veinitööstuse kujunemises
Jackson-Triggs
..enim müüdud Kanada premium veinibränd
..pälvinud 26 korda! tunnustuse “Best Canadian Winery”
..pühendunud premium veinide valmistamisele, näiteks valikusse lisandunud vahuveinid on method traditionelle meetodil valmistatud.
Kas teadsid, et:
-Kanada on suurim Icewine´i tootjamaa ja peamiselt tuleb icewine kahest pirkonnast : Niagara poolsaarelt Ontariost ja Okanaga orust Briti Columbiast.
Inniskillin jäävein tuleb Niagra poolsaarelt. Kliima on jahe ja seetõttu viinamarjad kõrgema happesisaldusega ja aromaatsemad ja pikema küpsemispotentsiiliga.
-Icewine nimetus tuleneb valmistamise protsessist, jääveini valmistamiseks kasutatakse erinevaid viinamarju, Saksamaal on eelistatuim viinamari Riesling, Kanadas eelistatakse Vidal´i.
Icewine valmistamine on kulukas, marjad on küpsed juba oktoobris kuid jäetakse viinapuudele külma kätte kuivama/külmuma-korjatakse käsitsi alles detsembris-jaanuaris,siis on viinamarjad väga kõrge suhkru ja happe sisaldusega, kontsentreeritud. Korjamise ajal on viinamarjad jäätunud. Inniskilin korjab oma viinamarjad -10 c juures.
-Jääveini marjade saak on väga väike, vaid 5–10 % tavalisest saagikusest. Kanada jääveini tootmist reguleeritakse väga rangelt ja kunstlik külmutamine ei ole lubatud. Tulemuseks on hästi küllsliku ja troopiliste viljade aroomi ja maitsega dessertvein, maitse ei ole imalalt magus veinis on säilinud väga hea happesus.