Tekiila on fermenteeritud agaavimahlast destilleeritud kange alkohoolne jook, mida toodetakse ainult Mehhikos. Selle valmistamiseks sobib vaid üks agaav kõigist teadaolevaist liikidest ning alamliikidest – sinine agaav – Agave tequiliana Weber Azul (blue variety).
Toorelt on taime viljaliha mürgine, ohutuks ning suhkrurikkaks muutub see alles küpsetamise või kuumutamise käigus. Jose Cuervo on maailma vanim ja enim müüdud tekiila. Don Jose Antonio de Cuervo, kes oli esimene litsentseeritud agaavijookide vabrikant maailmas, alustas oma võidukäiku sellest, et rajas 1758. aastal Hispaania kuninga Carlos IV poolt kingitud maatükile istanduse – Casa Cuervo. Olgu siinkohal öeldud, et hispaania keeles tähendab casa kodu ja cuervo varest. Seega, tegu ühe maailma vanima tekiilavalmistajaga, kes on meid suurepärase tekiilaga rõõmustanud juba üle 250 aasta.
Tekiilat on parim tarvitada puhtalt soola ja laimiviiluga, laagerdunud tekiilat aga aroomiklaasist. Tekiila on levinud koostisosa ka kokteilides, millest tuntuimad on Margarita ja Tequila Sunrise. Traditsiooniliselt peetakse kokteilide jaoks sobivamaks Jose Cuervo Silverit, mille tsitrusenüansid puhuvad segudele elu sisse, puhtalt võtmiseks on parim valik aga Jose Cuervo Especial Reposado.