Hiina on väga pika ajaloo ja traditsioonidega maa, mis ei ole siiski mitte kunagi tegelenud viinamarjadest kvaliteetveinide valmistamisega.
Kuigi riisi, siidi, tee ja teiste kultuuride areng on jõudnud Hiinas väga kõrgele tasemele, on viinamarjakasvatuse ja veinitootmise kultuur sellest riigist mööda läinud ja hoopis Vahemeremaades laienenud.
Sel aastal nägime lõpuks ometi midagi enneolematut. Nimelt – Hiina esimest luksusveini, mis sündis ambitsioonika eesmärgi täitmise tulemusena, kui prantsuse kuulsamaid viinamarjasorte üritati „kodustada“ nende kasvatamiseks sobivates Hiina „metsikutes“ mägismaades.
Omandatud teadmistele ja kogemustele tuginedes, rajati 2002. aastal 300 ha viinamarjaistandusi, millest valiti välja 30 väikest kõrgeima kvaliteediga viinamarjaistandust. Nende saak võimaldas luua erilist Ao Yun veini „Lend üle pilvede“, milles on ühendatud Cabernet Sauvignon’i ja Cabernet Franc’i parimad omadused.
See edukas katse näitas, et Himaalaja jalamil, 2600 m üle merepinna olevas Mekongi jõe orus, mil öine jahedus vaheldub tugeva päikesevalgusega, on olemas vajalikud eritingimused ainulaadsete veinide loomiseks.
Esmakordselt veini ajaloos pakub 2013. aastal välja töötatud Ao Yun veini asjatundjale ainulaadset luksulikku „kõrgmäestiku“ kogemust.