Prike õllevalik on täienenud kolme käsitööõluga Eesti ajaloolisest õllevabrikust Muddis, mille pruulimisel kasutatakse looduslikku karstivett. Teadagi on käsitööõlled on oma iseloomu ja võimsate tavapäratute maitseelamustega jäädavalt vallutanud Eesti õllesõprade südamed. Ka Eesti õlleajalugu on pikkade traditsioonidega ning seda suurem on rõõm suurepärasest uudisest, et Muddise ajalooline õllekoda on saanud uue kuue, et rikastada just käsitööõllede austajate maitseelamusi.
Muddis Õllevabrik asub Moe külas Lääne-Virumaal ja õllevabriku nimi tuleneb Moe küla endisest nimest. Ajaloost on teada, et Muddis õllevabrikut mainiti esmakordselt 1688. aastal Rootsi kuninga revisjoniaktis. Tänaseks uue hingamise saanud õllevabrikus valmibki Muddis traditsioonidega käsitööõlu andeka pruulmeistri Marius Vahuri käe all, kes on õppinud kaks aastat Uus-Meremaa käsitööõllevabrikus ja hiljem Norras. Mariuse suurepärase loomingu tunnustuseks on ka tõik, et Muddis on valitud majaõlleks Eesti number üks Noa restorani peakoka Tõnis Siiguri poolt.
Kõik Muddise õlled on pruulitud filtreerimata loodusliku karstiveega Pandivere riiklikult veekaitsealalt. Muddise vee profiil on eriti sobiv pinnakääritusõllede pruulimiseks ja annab õllele erakordselt selge ning puhta maitse.
Muddise valikusse kuulub kolm õlu, mis meeldivad nii käsitööõlu kui ka tavaõlle austajatele. Muddis Golden Ale (5,2%) on kuldse varjundiga ning kergelt humalane Blone Ale tüüpi käsitööõlu. Muddis IPA (6,5%) aga vasekarva, mahedalt mõrkjas Indian Pale Ale tüüpi hele õlu, troopilise tsitruse aroomi ning tugeva humalase maitsega. Muddis Saison (5,9%) on traditsiooniline Saison (prantsuse keeles hooaeg), mis pruuliti talvel aastavahetuse šampanjapudelisse, et tarbida seda just suvisel hooajal. Õlu on tugeva mulliga ning värskendava happesusega. Käsitööõlu, mille parimad omadused tulevad esile serveerituna vahuveiniklaasist.
Vahutavat suve jätku!
Hannes Aedla, Prike joogiekspert