Maailma enimmüüdud Šoti viski Johnnie Walker tõi äsja müügilettidele uue seguviskide sarja Blender’s Batch. Eesti viskisõpradeni jõuab uuest sarjast esmalt Johnnie Walker’i Blenders’ Batch Red Rye Finish nimeline malbe segunaps.
Seguviskide sarja loojateks on Johnnie Walkeri viskimeistritite tiim, kes on pikka aega otsinud uusi maitseid. “Katsetamine on alati olnud osa Johnnie Walkerist,” selgitas tiimi eestvedaja Dr Jim Beveridge, kes on ise seguviskisid valmistanud enam 40 aastat. “Johnnie Walkeri kõige esimene seguviski oli inspireeritud uuest maailmast pärit teedest ja vürtsidest,” selgitas ta.
Beveridge lisas, et viskisegude loomine toimub ka täna nii nagu pea 200 aasta eest. “Muidugi on teaduse areng andnud rohkesti teadmisi: kuidas mõjutavad maitseid vaat, selle materjal, laagerdumisaeg jne. Täna on aga huvi viskide vastu suurem kui kunagi varem ja seega on õige aeg tutvustada viskisõpradele uusi maitsed,” lisas ta.
Prike WorldClass Brand Ambassadori Andrei Kazakovi sõnul erineb Blenders’ Batch teistest Johnnie Walkeri viskidest ja on pigem Jim Beveridge isiklik teos.
“Teades selle viskimaja konservatiivseid traditsioone, on selline lähenemine innovaatiline ja värske. Jim elas ja õppis 1990-ndate alguses USA-s, kus teatavasti tehakse burbooni ja rukkiviskit. Viskisegude inspiratsiooniks ongi Ameerika viskide julged maitsed.”
Nii on Red Rye Finish viskisegu laagerdunud nii burboonivaatides kui ka rukkiviski omades. See lisab joogi maitsele väga palju nüansse, puuviljade noote ja muudab meki pehmemaks. Blenders’ Batchi seguviskid sobitavad omavahel magusa mekiga burbooni, rukkiviski ning sügava maitsega šoti viski.
Kazakov lisas, et Blenders’ Batch on pigem mõeldud uudishimulikele uutele viskisõpradele, sealhulgas ka naistele. “Kogenud viskiarmastajad on oma valikus suhteliselt konservatiivsed, tihtipeale jäävad kindla lemmiku juurde ning pole uute maitsete suhtes väga avatud.”
Ameerika viski julgetest maitsetest inspireeritud Johnnie Walker Blenders’ Batch Red Rye Finish puhul on kasutatud burboonivaatides laagerdunud linnase- ja teraviljaviskit. Seejärel laagerdatakse viskisegu kuni pool aastat endisest rukkitünnides, kus see saavutab täiusliku maitseintensiivsuse ja magususe, ning puuviljase ja vürtsise maitse.
Allikas: Martin Hanson, Maitsed.ee toimetaja